f

Thursday, March 28, 2013

Dalga Desenli Bebek Battaniyesi / Ripple Design Baby Afghan

Sonunda uzun zamandır örmeyi planladığım dalga desenli bebek battaniyesini bitirdim. Bu güzel battaniyeyi boncuk yeğenim Naz için ördüm. Fazla renk kullanmadan kalın dalgalı bir battaniye örmek istedim. Kullandığım zincir sayısı 171. Bu deseni bir çok renk kullanarak, zincir sayısını arttırarak veya azaltarak da örebilirsiniz. İleride inş. daha büyük boyunu, ince dalgalı ve bol renkli olanından bir tane kızım için örmeyi düşünüyorum. Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin!

Ücretsiz tarife bu linkten ulaşabilirsiniz / here is the link to a free pattern: http://attic24.typepad.com/weblog/neat-ripple-pattern.html


 





Friday, March 22, 2013

Bebek Battaniyesi / Baby Blanket

Aslında bu battaniyeyi bitireli çok oldu ama battaniyeyi hediye edeceğim arkadaşım blogumu takip ettiğinden dolayı yani sürprizimiz bozulmasın diye bloguma ekleyemedim. Geçen cumartesi günü sevgili Denize baby shower yaptık ve hediyelerini verdik. Bol katılımlı ve sıcacık bir kutlama yaptık. İşte o güzel geceden ve hediyelerimden bir kaç kare...


Rubber ducky li baby shower pastamız...


Hediye battaniyemiz...
 Bebek bezi pastamız yani diaper cake kimiz...

Ve o güzel geceden güzel insanlarla ölümsüzleştirdiğimiz bir kare...

Battaniyenin modelini bir youtube videosundan buldum. Videoda sadece ilk beş sıra gösteriliyor. Ben battaniye istediğim büyüklüğe gelinceye kadar aynen devam ettim.

Videonun linki / Here is the link to a video tutorial where I learned crochet basic granny square. In the video she teaches only the first 5 row. Continue the same pattern until you have the desired size of the blanket. Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=JLJRfHRMPgU



Wednesday, March 13, 2013

Baykuşlu Şapkalar / Owl Hats

Aman Allah'ım ne şapka aşkıymış benimkisi :) Toplamda 6 tane baykuşlu şapka ördüm bir hafta içinde. Ama hepsini severek ördüm yani hiç sıkılmadım. Daha önce kızım için örmüştüm baykuşlu şapkayı, tabii farklı bir tarifle (daha önceki baykuşlu şapka yazım: http://dezeyn.blogspot.com/search/label/tig%20isi%20baykuslu%20sapka)

Yeni denediğim tarif çok daha pratik. Bu arada yeni farkettim, daha önce paylaştığım link artık calışmıyor. Blog sahibi baykuşlu şapka tarifini artık ücretsiz paylaşmıyor :( Ama üzülmeyin, bu yeni tarif cok daha hoş. Bu tür sorunlarla bir kaç defa daha karşılaştığım için artık beğendiğim ücretsiz tarifleri bilgisayarıma kaydediyorum. Sizlere de tavsiye ederim.

Bildiğiniz gibi paylaştığım tariflerin bir çoğu (hemen hemen 98%) İngilizce.  O sebeple sizlere bir nebze yardımcı olabilmesi açısından bu yazımda sizlerle genel tığ işi terimlerinin tercümelerini paylaşacağım. Umarım bu şekilde emailllerinizde ki soruları cevaplamış olurum.

Single crochet (sc) sık iğne
Double crochet (dc) İkili trabzan
Treble crochet (tc) Üçlü trabzan
Half double crochet (hdc) Türkçesini ben de bilmiyorum :) Ama İkili trabzan yapar gibi tığınıza ipi bir kere dolayıp batırdıktan sonra bir seferde 3 ipi birden çekiyorsunuz.

Bu arada baykuşlu tarifi örerken 5.50 numara (I) tığ kullandım.
Bu kadar açıklama ve ders yeter :) Sizleri baykuşlu şapkalarımla başbaşa bırakıyorum. Tabii önce tarifimizin ücretsiz linkini paylaşıyorum :)

Here is a link to a free owl hat pattern, enjoy!

http://www.repeatcrafterme.com/2012/09/crochet-owl-hat-pattern-in-newborn.html



 


 İyi seyirler ve deneyeceklere şimdiden kolay gelsin.

Sevgiler,

Zeynep

Monday, March 11, 2013

Köpek Yavrulu Şapkalar / Puppy Hats

Merhabalar! Bu aralar şapka sevdam yeniden depreşti :) Hem de öyle depreşti ki bu yazımda ve bir sonraki yazımda sizlerle son yaptığım birbirinden sevimli çocuk şapklarını paylaşacağım. Etrafımda, ailemde, eşimin is arkadaşları arasında ebeveyn tayfasına katılan o kadar çok insan varken ve internette birbirinden güzel şapka tarifleri varken tarifleri denememek olmazdı :) Kendimi bu şekilde gaza getirerek ördüğüm köpek yavrulu şapkaları bakalım beğenecek misiniz?






9-12 ay tarifiyle ördüğüm bu şapkaların bedava tarifine bu linkden ulaşabilirsiniz / here is a link to a free puppy hat pattern:
http://www.repeatcrafterme.com/2013/01/crochet-puppy-hat-pattern.html

Herkese şimdiden kolay gelsin.

Sevgiler,

Zeynep




Monday, March 4, 2013

Amigurumi Kalpler / Amigurumi Hearts

Uzun bir aradan sonra herkese merhaba. Bu sıralar kişiye özel eşyalara kafayı takmış durumdayım. Geçenlerde bir blogda karşılaştım kişiye özel düğmelerle. Gerçi blog sahibi düğmelerin üstüne blogunun adını yazdırmıştı. Ailesine düşkün bir anne ve eş olduğum için benim aklıma aile fertlerinin isimlerinin yazıldığı düğmeler geldi. Ve hemen vakit kaybetmeden düğmeleri ısrmarladım. Ve başladım düşünmeye... Aklımda yıllarca saklayabileceğimiz ve aynı zamanda orjinal birşeyler örmek vardı. Ne örsem ne örsem derken, neden kalp olmasın diye düşündüm. Ve ortaya bu güzel kalpler çıktı. Ismarladığım düğmeleri de kalplerin üstüne dikince tek eksiğim kalpleri tozlanmadan saklayabileceğim bir çerçeveydi. Vakit kaybetmeden çerçeveyide buldum ve muradıma erdim :) Darısı diğer projelerimin başına :)



Amigurumi kalplerin bedava tarifine bu siteden ulaşabilirsiniz / Here is a link to a free amigurumi heart pattern:

http://owlishly.typepad.com/owlishly/2009/02/corazoncitos-free-amigurumi-heart-pattern-in-3-sizes.html

Kişiye özel düğmelere de buradan ulaşabilirsiniz / Here is a link to an etsy store where I ordered my personalized beads:

http://www.etsy.com/listing/94240567/4-personalized-medium-brown-wood-oval?

Herkese kolay gelsin.

Sevgiler,

Zeynep