f

Monday, April 29, 2013

8. Doğum Günü Kutlamalarımız ve Amigurumi Penguen Rico / 8th Birthday Celebration and Amigurumi Penguin Rico


Cuma gününden itibaren süren doğum günü şenliklerimiz yeni bir haftaya başlamamızla sona erdi :) Günlerdir planladığım doğum günü pastası ve hediyeleri kızımı çok mutlu etti; tabii bir o kadar da şaşırttı. Herhalde kızımın en çok şaşırdığı şey doğum günü pastası oldu. Neden mi? Çünkü doğum günü pastasının temasını kızımın daha önce çizdiği bir resimden esinlenerek yaptım.

Evin en küçüğü olmak hem güzeldir, hem de zor. Ne kadar büyürseniz büyüyün, kaç yaşınızda olursanız olun, anne babanızın gözünde hiç büyümeyen, bebek kalan biri olursunuz (bunun ne kadar güzel olduğu tartışılır tabii :)). Diğer taraftan, evin küçüğü olmak bir zenginliktir çünkü annenizden, babanızdan ve evin büyük ağabeyi veya ablasından etkilenirsiniz ve her birinin ayrı yönünü taklit edersiniz. Mesela Nevra, ağabeyi sayesinde karikatür kitapları yapmaya başladı. Oğlumun kendi çizdiği karikatür kitapları var. Hiç üşenmeden sayfalarca çizer, yazar ve onları istediği boyda kesip, biçip, zımbalayıp kitap haline getirir. Eee ağabeyini örnek alan Nevra da bir süredir kendi karikatür kitaplarını yapıyor. İşte bu karikatür kitaplarının bir sayfasını doğum günü pastası teması olarak sectim. İyi ki de seçmişim :) Lafı daha fazla uzatmadan pastanın fotoğraflarını paylaşıyorum.





Haftalar önce pastanın temasını planladıktan sonra, aklıma temaya uygun bir hediye örmek geldi. Hazır penguen temalı bir pastamız varken, Madagascar filminin penguenlerinden ve kızımın favorisi olan Rico'yu örmeye karar verdim. Rico'yu diğer penguenlerden ayıran bir kaç özelliği var. Bu özelliklerden biri yüzünde bir yara izi olması. Bir diğer özelliği ise mohawk tarzı saçının olması. Bence bu iki özelliği onu daha sevimli yapıyor :) Vee karşınızda amigurumi Rico!






Kızım hem pastasını hem Rico'sunu çok sevdi. Eğer sizler de Madagascar'ın penguenlerini seviyorsanız, yapımı zor olmayan Rico'yu muhakkak deneyin.
Ücretsiz tarife buradan ulaşabilirsiniz / Here is the link to a free pattern of Rico:

http://wolfdreamer-oth.blogspot.com/2011/09/rico-pom.html

Herkese kolay gelsin!

Sevgiler,

Zeynep

4 comments:

Anonymous said...

Karikature bayildim. Dogum gunu teman olarak secmen cok anlamli olmus. Ellerine saglik. Nevranin yerinde olmak isterdim:) Guzel kizina da nice mutlu yillar diliyorum. elife
P.S. Hala takipteyim:) Super seyler yapiyorsun. Azminden biraz da buralara gonderirmisin:)

Unknown said...

Tesekkurler, Elife'cigim.

Unknown said...

süpersin ya.bendr dört gözle oglum büypse biseler ciziltirse bende onu örüp kendime anahtarlik felan yapsam diye bekliyorum:)

Unknown said...

Merhaba, taha's mama! Turkiye'den doneli daha bir hafta oldugu icin yeni gordum yorumunuzu.

Guzel sozleriniz icin tesekkur ederim. Biraz klise bir cumle olacak ama, zaman gercekten hizla akip gidiyor. Eminim zamani geldiginde cok cici seyler oreceksiniz. Simdiden kolay gelsin! Sevgiler...

Post a Comment